Melodie van de natuur

Zoektocht naar de bouwstenen van het heelal
Ivo van Vulpen
Datum: 
woensdag 16 mei 2018

De zoektocht naar de fundamentele bouwstenen van het heelal is ongekend spannend. Met behulp van deeltjesversnellers is het gelukt om steeds verder door te dringen in een wereld die we met het blote oog al lang niet meer kunnen zien. In elke laag zijn er nieuwe geheimen aan de natuur te ontfutselen.

Voortdurend verzet

De erfenis van mei '68

Geert Buelens
Datum: 
maandag 16 april 2018

In de jaren zestig werd alles anders: mensen gingen zich anders kleden en anders gedragen, de seksuele moraal werd losser, de popcultuur verenigde een hele generatie. Dat we 50 jaar later nog altijd discussiëren over de erfenis van de Golden Sixties, suggereert dat niet iedereen even blij was (en is) met al die veranderingen. Geert Buelens, auteur van het net verschenen De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis gaat in op deze grote culturele veranderingen.

University Colloquium

Humanity’s Diary: The Genesis of the Bible

Carel van Schaik
Datum: 
donderdag 15 maart 2018

The Bible is the bestselling book of all time. It has been venerated--or excoriated--as God's word, but so far no one has read the Bible for what it is: humanity's diary, chronicling our ancestors' valiant attempts to cope with the trials and tribulations of unexpected new problems.

University Colloquium: Carel van Schaik - 15 March

 

Pagina's