Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

Groninger Forum
Hereplein 73
Groningen
Nederland

Tickets
Verkrijgbaar vanaf maandag 27 februari bij het Groninger Forum

Groningse Nacht van de Filosofie 2017

o.a. Bas Haring, Marli Huijer en Trudy Dehue

Denk jij buiten de gebaande paden? Kom dan naar de Groningse Nacht van de Filosofie. Met meer dan 30 denkers uit binnen- en buitenland pakken we tijdens deze 6e editie grootser uit dan ooit tevoren!

We dagen bekende wijsgeren en vakfilosofen uit te vertellen over outsiders, oftewel buitenstaanders, in de breedste zin van het woord. Hoe moeten we omgaan met psychopaten? Welke filosofen waren zelf een outsider? Wat is de waarde van inburgeringscursussen? Waarom zijn sommige twintigers niet gelukkig? Wat zegt ons morele oordeel over TV-figuur Tony Soprano of Dexter over onszelf? En wat heeft Grindcore met filosofie te maken?

Behoefte aan een beetje rust nadat je je hersens hebt laten kraken? Laat je verrassen door presentaties en gesprekken over onder andere mindfulness, rusteloosheid, en het belang van verveling. Daarnaast kun je in onze loungeruimte in gesprek met diverse filosofen.

Met: Bas Haring, Marli Huijer -Denker des Vaderlands, Trudy Dehue, Joke Hermsen, Ignaas Devisch, Lodi Nauta, Thijs Lijster, Martin van Hees met muzikale toelichting door Hans Vandenburg -Gruppo Sportivo en vele anderen!

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en het Groninger Forum.

Kijk op de site van het Groninger Forum voor informatie over het programma.

Zie ook

Sjors & Ruud theatermakers, Niels Taatgen
GEANNULEERD
Nederlands

Wegens omstandigheden is dit programma helaas geannuleerd. Heb je een kaartje gekocht? Dan ontvangt u van ons een bericht.

Ellen Nollen, Eddy van der Zee en Jeroen de Vries
Oorzaken en bestrijding
Nederlands

De kans dat we Alzheimer op termijn kunnen voorkomen neemt toe. Maar de kern van het ziekteproces begrijpen we nog steeds niet.

Tjeerd Andringa
Nederlands

Hoe ver zijn we met het ontwikkelen van intelligente machines? Kunnen we met de huidige wetenschappelijke techniek al iets als ‘machine intelligentie’ verwezenlijken?